Dvorane in prostori v Radovljiški graščini

Dvorane in prostoriObiskovalca ob vstopu v Radovljiško graščino pozdravi prostorna veža s čudovitim dvojnim stopniščem iz zelenega kamna, ki vabi v njeno notranjost.

Na vrhu stopnišča, v prvem nadstropju graščine, leži imenitna Baročna dvorana. Dvorana ponuja čudovite razglede na Karavanke in je zelo svetla, visoka in zračna. Izjemen ambient dopolnjujejo štukature in bogata razsvetljava, ki se lahko prilagodi vašim željam. Baročna dvorana ima kvadraten tloris in je na eni strani povezana s kabinetom, na drugi pa s Plesno dvorano. Avla pred vhodom v Baročno dvorano služi kot njena prostorska dopolnitev, primerna predvsem za stoječe sprejeme.

Plesno dvorano zaznamujejo velika okna s pogledom na Karavanke in notranji atrij in poznobaročna dekorativna stropna poslikava, ki ji daje svečan pridih. Je pravokotnega tlorisa, nekoliko manjša in nižja od Baročne dvorane, s katero je povezana z veznimi vrati. Vrata na drugi strani dvorane vodijo na hodnik.

Atrij v pritličju graščine s portali iz zelenega tufa je ogrevan in pokrit s stekleno streho. Povezan je s prostornim preddverjem in senčno teraso. Prostor je primeren za stoječe pogostitve, manjše koncerte, literarne večere in podobne dogodke.

Terasa leži na severni, senčni strani graščine, in je z njo obdana s treh strani. Z nje se odpirajo pogledi na deželo s Karavankami v ozadju. Terasa ima neposreden dostop do atrija in dvorišča pred cerkvijo Sv. Petra in služi kot prizorišče sprejemov, manjših predstav in koncertov.

Vsi prostori so dostopni invalidom.

Zmogljivosti dvoran in prostorov

Kino postavitev
Slavnostna večerja
Stoječi sprejem
Površina
Baročna dvorana
180
120
250
145 m²
Plesna dvorana
160
80
200
125 m²
Pokriti atrij
/
/
80
88 m²
Terasa
/
/
50

Cenik najema:

 

Celodnevni najem
z DDV

Enourni najem
z DDV

Najem za vsako dodatno uro
z DDV

Baročna dvorana

1.800 EUR

300 EUR

300 EUR

Plesna dvorana

1.500 EUR

250 EUR

250 EUR

Baročna in Plesna dvorana

2.100 EUR

350 EUR

350 EUR

Atrij in terasa

350 EUR

100 EUR

50 EUR

Čiščenje prostorov v graščini

 

20 EUR

 

 

POROKE

 

Cena z DDV

Civilni obred

348 EUR

Radolška poroka

690 EUR

Medena poroka

790 EUR

Kraljeva poroka

3.200 EUR